POWER YOUR CAREER

WORD PERSONAL TRAINER

Data:

Start: vrijdag 6 september 2019
Lestijden: 10:00 tot 16:00 uur
Examendag: vrijdag 11 oktober 2019

Details:

Locatie:
Kamerlingh Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Docent:
Juul Bakker

Prijs:

997,-

Inclusief lesmateriaal, app, examengeld

Nieuwe benadering Fitness

Les van de Pro’s

Nadruk op praktijk

Branche erkende opleiding

Strength & Conditioning Fundamentals

De opleiding Strenght & Conditioning Fundamentals biedt je de beste start als je een baan zoekt in de fitness en je nog geen of weinig ervaring of vooropleiding hebt. Of je nu ambities hebt om Personal Trainer te worden, in een box wilt werken als Strength & Conditioning Specialist of als Sport Performance Specialist met atleten aan de slag gaat, deze opleiding legt hiervoor de basis. Bij Dutch-HDA leiden wij mensen direct op als trainer die vanaf de eerste dag onderscheid maakt tussen individuen en de trainingsmethoden en begeleiding die daarbij passen. Tijdens de opleiding maak je kennis met de door ons zelf ontwikkelde leermodellen en moderne technologieën die je helpen het vak van trainer echt te doorgronden en het leren makkelijker en leuker maken. We leggen veel nadruk op de praktijk en daarbij zul je ondervinden hoe belangrijk het is om les te krijgen van de echte pro’s in de business. Na afloop van de opleiding heb je voldoende theoretische en praktische kennis en vaardigheden om zelfstandig als trainer aan de slag te gaan. Onze opleiding is branche erkend en voldoet daarmee aan alle normen die instituten nationaal en internationaal stellen. Met het diploma kun je jezelf inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals) en daarmee ook buiten Nederland aan het werk.

branche erkend opleiding fitnessinstructeur personal trainer worden

In onze 6-daagse opleiding leren wij je fitness op een hele nieuwe manier te benaderen. We gebruiken hiervoor het door ons ontwikkelde Bolmodel. In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Het model helpt je begrijpen hoe alles met elkaar samenhangt en hoe je voor iedere unieke klant de beste aanpak kunt kiezen.

Dutch HDA kent een progressieve opbouw in de opleidingen. Iedere opleiding brengt de student steeds een stapje verder in zijn/haar ontwikkeling. Onderstaand overzicht geeft een duidelijk beeld wat je leert tijdens de opleiding Strength & Conditioning Fundamentals.

Techniek training

Perfect uitvoeren van grofmotorische basisoefeningen in fitness zoals squat, benchpress, deadlift, pull-up, shoulder press en gebruik van meest voorkomende fitness apparatuur

Anatomie

Lichaamsaanduidingen, basis botten, basis spieren, zenuwstelsel, individuele anatomische bouw, houding en houdinganalyse, hart en bloedvaten, spijsvertering en metabolisme

Inspannings fysiologie

Opbouw en werking van spieren op het kleinste niveau; werking van energiesystemen en spijsvertering

Biomechanica

Basis natuurkundige wetten (Newton) en grootheden van belang voor inzicht van techniek in oefeningen om deze goed en veilig uit te voeren. Onderscheid knie- en heupdominante oefeningen

Intake

Motorische niveaubepaling klant naar beginner, gemiddeld of gevorderd; onderscheid beginsituatie naar sociaal affectieve, psychomotorische en cognitieve kenmerken

Trainings programma

Ontwerpen van een trainingsschema voor enkele doelstelling

Coaching

Coachen van oefeningen en protocollen; sporters motiveren, helpen met informatie en het behalen van het gewenste resultaat

Persoonlijkheids ontwikkeling

Vertrouwen dat beheersing van stof leidt tot een goede les en beargumenteren van oefeningen

Studiemateriaal

Het lesmateriaal van Dutch DHA is volledig digitaal. Dat is modern, maar ook noodzakelijk omdat wetenschappelijke en praktische inzichten in de branche snel veranderen. Steeds zullen wij het lesmateriaal aanpassen als nieuwe inzichten dit vereisen. Naast het e-book krijg je de app met met augmented reality beeldmateriaal aangeboden. Met een smartphone of tablet kun je als student via een marker de anatomie van de mens perfect in 3D zien en bestuderen. Een nieuwe wereld gaat voor je open en je raakt geboeid door het onderwerp. Naast anatomie, krijg je in de app frequent vragen aangeboden die helpen het lesmateriaal te verduidelijken en je stimuleren om het zelf door te nemen. Het vormt ook een praktische tool in de voorbereiding naar het examen.

Docent

De opleidingen van Dutch HDA worden gegeven door de pro’s in de branche. Onze overtuiging is dat de docent van doorslaggevende betekenis is voor het succesvol aanleren van kennis en vaardigheden. Voor Strength & Conditioning Fundamentals verzorgt Juul Bakker de opleiding. Mocht hij verhinderd zijn dan zal een andere pro uit het team van Dutch HDA hem vervangen.

Groepsgrootte

Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-12 personen.

Stage

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding volg je in totaal minimaal 20 uur stage.

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 19 uur per week, waarvan 6 uur les, 4 uur stage en 9 uur zelfstudie.

Examen

Het examen van de opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het theoriedeel maak je digitaal in de laatste week. Het praktijkgedeelte wordt op de laatste dag van de opleiding afgenomen.

Theorie-examen

Met het theorie-examen testen we of je de theoretische kennis van de aangeboden lesstof beheerst. Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen, waar je 60 minuten de tijd voor hebt.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat uit het geven van een training aan een klant (30 minuten). De lesvoorbereiding speelt hierbij een belangrijke rol speelt. Hierna volgt een evaluatiegesprek met de examinator (15 minuten).

In het evaluatiegesprek onderbouw je de keuzes die je hebt gemaakt. Na het gesprek volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent.

Wij stellen de beoordeling en aanbevelingen voor je op schrift, zodat je het later nog eens kunt teruglezen.

Herkansingen

Indien je bent gezakt voor één of beide onderdelen van het examen, kun je een herexamen aanvragen. Hieraan zijn de volgende kosten verbonden:

Theorie-examen: €49,-
Praktijkexamen:  €79,-

Diploma

Na het met goed gevolg afleggen van de examens, ontvang je het diploma Strength & Conditioning Fundamentals. De opleiding is erkend door Europe Active, de overkoepelende organisatie van gezondheid- en fitnessbedrijven in Europa. Met het diploma Strength & Conditioning Fundamentals, kun je je inschrijven in het register van EREPS. De inschrijving bevestigt dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te voeren in Europa en daarbuiten.

Na het succesvol afronden van de opleiding Strength & Conditioning Fundamentals beschik je over de volgende competenties:

 • Je kunt zelfstandig werken in de sportschool en een individuele klant planmatig en doelgericht fysieke trainingen aanbieden.
 • Tijdens de opleiding Strength & Conditioning Fundamentals leer je hoe je trainingen op een overtuigende inspirerende en motiverende wijze kunt geven. Je zorgt ervoor dat de mensen iets leren en resultaat behalen.
 • Je kunt een intake afnemen aan de hand van testen en metingen om het fysieke niveau van een klant vast te stellen.
 • Je kunt een trainingsschema ontwerpen voor een specifieke doelstelling en training.
 • Je beheerst de diverse basisuitvoeringstechnieken in fitness tot in perfectie en brengt deze op adequate en enthousiaste wijze over.
 • Je coacht de klant en geeft feedback hoe hij/zij de verschillende oefeningen en trainingsschema’s uitvoert.

Onderwijslocatie

De opleidingen vinden plaats in Hilversum:
”No Excuses”
Kamerling Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Kosten

De totale kosten voor de opleiding Strength & Conditioning Fundamentals bedragen: € 997,-

Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Agenda

 Vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 6 september 2019
 • Dag 2: 13 september  2019
 • Dag 3: 20 september 2019
 • Dag 4: 27 september 2019
 • Dag 5: 4 oktober 2019
 • EXAMEN: 11 oktober 2019

 Zondagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 12 januari 2020
 • Dag 2: 19 januari 2020
 • Dag 3: 26 januari 2020
 • Dag 4: 2 februari 2020
 • Dag 5/EXAMEN: 9 februari 2020

 

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen (zie figuur hiernaast) waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Fundamentals pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Fundamentals pakket volg je drie opleidingen, te beginnen met Strength & Conditioning Fundamentals, vervolgens Strength & Conditioning Advanced en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Personal Trainer Specialist.

In plaats van € 3.291,- bieden we je deze drie opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.061,-. Hiermee bespaar je € 230,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. Email: info@dutch-hda.nl

Voor de opleiding Strength & Conditioning Fundamentals is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lees hier de feedback van studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Kan ik één of meerdere dagen van de opleiding missen?

Wij verwachten dat de student alle lessen aanwezig is. Bij ziekte of andere speciale gelegenheden neem je contact op met de docent en heb je overleg hoe je de oplopen achterstand het best kunt inhalen.

Wat kan ik verwachten tijdens de lessen?

De opleidingen van Dutch HDA zijn pittig en we verwachten zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de student. De eerste indruk kan soms enigszins verwarrend overkomen omdat er wat ons betreft niet één waarheid bestaat waar het gaat om het juist uitvoeren van fitnessoefeningen. Ons uitgangspunt is dat ieder individu verschillend is en dat de uitvoering van een oefening daarom niet direct goed of fout hoeft te zijn. Het hangt simpelweg af van de mogelijkheden van het individu. Later in de opleiding zul je ons uitgangspunt gaan begrijpen.

Zijn de opleidingen van Dutch HDA geaccrediteerd?

Ja, Dutch DHA is in het bezit van de accreditatie van EREPS en het CRBKO.

Hierdoor heb je met deze opleiding een Branche erkende diploma op zak, waarmee je jezelf kan inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit betekent dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen in Europa en daarbuiten.

In het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Naast de accreditaties vinden wij het belangrijk dat onze opleidingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en succesvol getest, toegepast zijn en erkend door vooraanstaande partijen in de fitnessbranche.

De opleidingen van Dutch HDA zijn ontwikkeld door drie fitnessprofessionals met gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring in het trainen van trainers, eigenaren van succesvolle sportscholen en een bewezen track record in de Nederlandse (top)sportwereld. De doelstelling is om hoogwaardige opleidingen die voldoet aan alle huidige eisen en een nieuwe standaard neer te zetten in de branche.

Dutch HDA maakt deel uit van de FAF (Fit as FAQ, www.fitasfaq.nl), een netwerk van vijf hoogwaardige aanbieders in de fitness dat wekelijks blogt over actuele onderwerpen en ook jaarlijks een seminar/dag organiseert om fitnessprofessionals te informeren over de laatste stand van zaken in de branche.

Accepteer Dutch HDA diploma’s van andere fitnessopleidingen?

Ja, wij accepteren ook diploma’s van andere aanbieders in de branche. Wij bevelen wel altijd aan om de diagnostische toets te maken die bij onze verschillende opleidingen staan. Op die manier komt de student niet voor de onplezierige verrassing te staan dat de genoten opleiding niet goed aansluit bij het vervolg bij Dutch HDA. Onze ervaring is dat onze opleidingen als pittig worden beschouwd.

Wat zijn mijn kansen op een baan in de fitnessbranche?

De fitnessbranche is een grote sector, die nog steeds groei laat zien. Steeds meer tekent de trend zich af richting specialisatie met enerzijds het bestaan van budget fitness formules en anderzijds de vorming van hoogwaardige boutiques met allerlei specialismes. Deze trend onderstreept des te meer het belang jezelf te onderscheiden als fitnesstrainer.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail of neem contact op via de site.