WAAROM HDA?

Het gebruik van de nieuwste grafische technologie in combinatie met het geven van instructie maakt ons een unieke opleiding. Het gebruik van deze technologie maakt de opleiding, van de Dutch Human Development Academy, er één die verschilt van alle anderen. Naast het gebruik van deze technologie maken wij gebruik van een nieuw trainingsleermodel. Dit trainingsleermodel is erop gebaseerd dat er verschillende componenten van invloed zijn op het uiteindelijke trainingsresultaat. Doordat ons instituut bestaat uit mensen met een wetenschappelijke achtergrond, maar ook uit mensen uit de praktijk. Zijn wij in staat om de opleidingen op verschillende niveaus aan te bieden. Heb je een MBO, HBO of WO achtergrond wij kunnen onze opleidingen hierop aanpassen.

Vernieuwend en compleet

Dutch Human Development Academy (afgekort Dutch HDA) is een opleidingsinstituut dat zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van opleidingen, het geven van trainingen het verzorgen van workshops voor de fitness en sportbranche, op verschillende locaties in Nederland. De cursussen worden gegeven door praktijk opleiders met ‘echte’ resultaten van klanten achter hun naam op alle gebieden waar bewegen en fitness een belangrijke rol spelen: van cosmetisch tot en met sport performance op olympisch niveau!

Meer dan alleen fitness

De lesstof wordt geleerd met behulp van de nieuwste technologie: Augmented Reality. Zo leer je anatomie bijvoorbeeld niet ouderwets met ‘platte’ 2D afbeeldingen, maar als interactieve 3D-projectie. Dankzij de multidisciplinaire aanpak leer je meer dan alleen trainen, zo leer je onder andere ook de invloed van psyche, coaching, tactiek en biomechanica op de ontwikkeling van de mens. Kortom een opleiding met diepgang door middel van wetenschap en praktijkervaring

Altijd up-to-date met de nieuwste inzichten

Dutch HDA richt zich op het (bij)scholen van (toekomstige) fitness instructeurs en personal trainers, fysieke trainers en fysiotherapeuten. De opleidingen variëren van basis fitness trainer tot performance trainer in sport, coaching en voeding, en alles daar tussenin. De opleidingen die gegeven worden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (evidence based) en op bevindingen uit de praktijk die werken (practice based).

Voor elk niveau

Dutch HDA is vooruitstrevend en wil conform de ontwikkelingen van deze tijd een nieuwe manier van onderwijs/instructie in de markt zetten. Wij combineren vernieuwende grafische technologische ontwikkelingen met het geven van instructie door middel van 3D beeldmateriaal in virtual reality, augmented reality, hologrammen, en digitale leeromgevingen.

Hierbij valt te denken aan het menselijk lichaam dat virtueel volledig ‘uit elkaar gehaald’ kan worden. Tijdens het maken van bewegingen kunnen cursisten zien hoe verschillende systemen binnen in het lichaam werken. Ook trainingsleer modellen die midden in de ruimte ‘zweven’, waarmee cursisten interactief aan het werk gaan.

DUTCH HUMAN DEVELOPMENT ACADEMY

Onze fitness basisopleidingen zijn weggeschreven volgens de richtlijnen en eindtermen van het NOC*NSF, waaraan ook ALO en ROC’s sport- en beweegopleidingen moeten voldoen. Hierdoor vinden wij aansluiting met wat volgens de overheid gedegen sport- en beweegopleidingen zijn. Het uiteindelijke doel is dat wij de nieuwe standaard van fitnessopleidingen worden, zowel nationaal als internationaal.

Dutch HDA is opgericht door vennoten Juul Bakker, Paul Lammers en Remco Sanders, alle drie ondernemers met ruime ervaring in het geven van opleidingen en trainingen in de fitness en sportbranche.

0