POWER YOUR CAREER

WORD FITNESS TRAINER

Data:

SUMMER SCHOOL
Start: maandag 19 juli 2021
Lestijden: 10:00 tot 16:00 uur
Laatste dag: vrijdag 31 juli 2021

 

Details:

Locatie:
Kamerlingh Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Docent:
Remco Sanders

 

Prijs:

2147,-

Inclusief lesmateriaal, app, examengeld

Nieuwe benadering Fitness

Les van de Pro’s

Nadruk op praktijk

Branche erkende opleiding

Fitness Trainer

De opleiding Fitness Trainer biedt je de meest complete opleiding als je een baan zoekt in de fitness of sport en je nog geen of weinig ervaring of vooropleiding hebt. Of je nu ambities hebt om Personal Trainer te worden, in een box wilt werken als Strength & Conditioning Specialist of als Sport Performance Specialist met atleten aan de slag gaat, deze opleiding legt hiervoor een breed fundament. Bij Dutch-HDA staat de kwaliteit centraal. Dit betekent dat wij een persoonlijke aanpak belangrijk vinden en dat je de theorie direct in jouw omgeving kan toepassen om de maximale waarde te halen uit de opleiding. De theorie is pittig, maar we maken het begrijpelijk door steeds de koppeling te maken met de praktijk. We leggen je ook uit hoe je een evenwichtig trainingsprogramma voor een klant ontwikkelt (program design), daarbij rekening houdend met zijn/haar specifieke omstandigheden. Je zult ondervinden hoe belangrijk het is om les te krijgen van de echte pro’s in de business. Met onze wetenschappelijke achtergrond en tientallen jaren ervaring in het doceren, coachen en trainen van studenten, trainers en sporttalenten zijn wij bij uitstek in staat jou alle vaardigheden bij te brengen die nodig zijn. Na afloop van de opleiding heb je voldoende theoretische en praktische kennis en vaardigheden om zelfstandig als trainer aan de slag te gaan. Onze opleiding is branche erkend en voldoet daarmee aan alle normen die instituten nationaal en internationaal stellen. Met het diploma kun je jezelf inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals) en daarmee ook buiten Nederland aan het werk.

branche erkend opleiding fitnessinstructeur personal trainer worden

In onze 9-daagse opleiding leren wij je fitness op een unieke manier te benaderen. In de theorie maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde Bolmodel. In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Het model helpt je begrijpen hoe alles met elkaar samenhangt en hoe je voor iedere klant de beste aanpak kunt kiezen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn anders dan anderen. We proberen je inzicht te geven in hoe bepaalde processen en technieken werken maar vooral ook hoe je die kunt toepassen op het individu. Daarnaast leren we je kritisch denkvermogen aan en zul je merken dat je stappen maakt in je eigen ontwikkeling.  Onderstaand overzicht geeft een beeld van wat je leert tijdens de opleiding Fitness Trainer.

Techniek training

We leren je alle aspecten van fitnessoefeningen tot in de perfectie beheersen. We starten met eenvoudige varianten van basisoefeningen zoals squat, benchpress, deadlift, pull-up, shoulder press en leggen het gebruik van meest voorkomende fitness apparatuur uit. Later in de opleiding behandelen we een reeks van complexere varianten en voegen we oefeningen voor doelstelling snelheid en vermogen toe.

Anatomie

Met behulp van onze geavanceerde augmented reality app laten we driedimensionaal zien hoe het lichaam in elkaar zit. Je leert aan de hand van bewegingen te analyseren welke spieren actief zijn en hoe dit tot stand komt. Met deze kennis kun je bewegingen en spieren koppelen aan oefeningen.

Fysiologie en neurologie

Je leert de werking en bouw van een spier. We leggen uit hoe het leren of verfijnen van bewegingen neurologisch tot stand komt. Vervolgens geven wij aan wat je met deze complexe materie in de praktijk kunt doen.

Biomechanica

Het is belangrijk om houding en bewegingen te analyseren op een natuurkundige manier. Op deze wijze ben je in staat de belasting van het lichaam, de actieve spieren en bewegingsrichting te bepalen. Het geeft je de mogelijkheid om per individu te beoordelen of iemand de juiste oefening toepast aan de hand van het doel, belastbaarheid en individuele lichamelijke eigenschappen.

Intake

Alvorens je een trainingsschema ontwikkelt, leren we je hoe je een de individuele klant beoordeelt. Het gaat er niet niet alleen om of hij/zij motorische gezien van beginnend, gemiddeld of gevorderd niveau is maar ook komen er andere aspecten aan de orde. Het betreft dan om sociaal affectieve, psychomotorische en cognitieve kenmerken die bepalend zijn voor bewegingen en oefeningen die een klant kan en wil verrichten.

Trainings programma

Een op maat gemaakt trainingsschema vormt het resultaat van veel van de theorie en praktijk die je tijdens de opleiding krijgt. Hierbij werk je zowel op individueel als op small group training niveau. Het gaat hierbij om het programmeren van de juiste trainingsprikkels zoals intensiteit en volume aan de hand van doelstelling en individu.

Coaching

Bij coaching richt je je in eerste instantie op de juiste uitvoering van oefeningen, het motiveren van sporters en helpen met informatie en het behalen van het gewenste resultaat. Wij gaan met je aan de slag waar het gaat om belangrijke elementen zoals  stemgebruik en looplijnen en helpen je uit hoe je een uitdagende belevenis kunt creëren door afwisseling, progressieve opbouw en steeds nieuwe bereikbare doelen.

Persoonlijkheids ontwikkeling

De ontwikkeling van de mens vormt een kernwaarde voor Dutch HDA. Met het creëren van een solide theoretische en praktische basis krijg je het vertrouwen om een goede les te kunnen geven. Daarenboven leggen wij nadruk op de ontwikkeling van kritisch denkvermogen en het vermogen om zaken in context te kunnen zien. Daarmee bouwen we aan een volwassen persoonlijkheid die zich werkelijk onderscheidt als fitnessprofessional.

Studiemateriaal

Het lesmateriaal van Dutch DHA is volledig digitaal. Dat is modern, maar ook noodzakelijk omdat wetenschappelijke en praktische inzichten in de branche snel veranderen. Steeds zullen wij het lesmateriaal aanpassen als nieuwe inzichten dit vereisen. Naast het e-book krijg je de app met met augmented reality beeldmateriaal aangeboden. Met een smartphone of tablet kun je als student via een marker de anatomie van de mens perfect in 3D zien en bestuderen. Een nieuwe wereld gaat voor je open en je raakt geboeid door het onderwerp. Naast anatomie, krijg je in de app frequent vragen aangeboden die helpen het lesmateriaal te verduidelijken en je stimuleren om het zelf door te nemen. Het vormt ook een praktische tool in de voorbereiding naar het examen.

Docent

De opleidingen van Dutch HDA worden gegeven door de pro’s in de branche. Onze overtuiging is dat de docent van doorslaggevende betekenis is voor het succesvol aanleren van kennis en vaardigheden.

Groepsgrootte

Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-12 personen.

Stage

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Daarnaast maken je verschillende stageopdrachten om de voortgang te testen. Je zoekt zelf je stageadres uit. Maak je daar geen zorgen om, in de praktijk lukt dat altijd.

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 20 uur per week, waarvan 6 uur les, 7 uur stage en 7 uur zelfstudie. Daarnaast volg je de E-learning cursussen program design en anatomie. De totale studiebelasting verdeeld over 9 weken komt uit op 206 uur.

Examen

Het examen bestaat uit een theorie-examen en praktijkexamen. Het theorie-examen omvat 40 vragen en vindt online plaats in onze elektronische leeromgeving.

Het praktijkexamen vindt plaats door het filmen van de uitvoering van een training aan één persoon aan de hand van een toegewezen casus. Als tweede onderdeel dient de student een reflectieverslag te schrijven.

Herkansingen

Indien je bent gezakt voor het examen, kun je een herexamen aanvragen. De kosten hiervan bedragen €79,-.

Diploma

Na het met goed gevolg afleggen van de examens, ontvang je het diploma Fitness Trainer. De opleiding is erkend door Europe Active, de overkoepelende organisatie van gezondheid- en fitnessbedrijven in Europa. Met het diploma Fitness Trainer, schrijven wij je in in European Register of Exercise Professionals (EREPS). De inschrijving bevestigt dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te voeren in Europa en daarbuiten.

 

Na het succesvol afronden van de opleiding Fitness Trainer beschik je over de volgende competenties:

 

 • Je kunt volledig zelfstandig werken in de sportschool en voor individuele of een groep klanten planmatig en doelgericht fysieke trainingen aanbieden.
 • In de opleiding Fitness Trainer bij Dutch HDA leer je kritisch denkvermogen ontwikkelen en in context te denken. Je leert je hoe je trainingen op een overtuigende inspirerende en motiverende wijze kunt geven. Je zorgt ervoor dat de mensen iets leren en zorgt dat ze resultaat behalen.
 • Je kunt een intake afnemen aan de hand van complexere testen en metingen om binnen de groep goed te kunnen individualiseren. Vervolgens kun je een SMART doelstelling formuleren
 • Je kunt een progressief trainingsschema ontwerpen voor de korte termijn voor een groep waarbij je rekening houd met de individuele verschillen. Je bent in staat om voor de juiste persoon de juiste oefening te kiezen.
 • Je kunt complexere fitnessoefeningen tot in perfectie uitvoeren en kiest die oefeningen die het beste bij de individuele klant passen.
 • Je motiveert en ondersteunt de klant door uit te leggen waarom je de oefeningen doet en wat het effect is voor ieder persoon.
 • Je onderscheid jezelf als zelfstandig trainer in de sportschool.

 

Onderwijslocatie

De opleidingen vinden plaats in Hilversum:
”No Excuses”
Kamerling Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Kosten

De totale kosten voor de opleiding Fitness Trainer bedragen: € 2147.

Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Agenda

 

  Summer School van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 19 juli 2021
 • Dag 2: 20 juli 2021 (online studie)
 • Dag 3: 21 juli 2021
 • Dag 4: 22 juli 2021 (online studie)
 • Dag 5: 7 23 juli 2021
 • Dag 6: 26 juli 2021
 • Dag 7: 27 juli 2021 (online studie)
 • Dag 8: 28 juli 2021
 • Dag 9: 29 juli 2021 (online studie)
 • Dag 10: 30 juli
 • Online examen

 

 •   Zondagen van 10.00 tot 16.00 uur
  • Dag 1: 5 september 2021
  • Dag 2: 12 september 2021
  • Dag 3: 19 september 2021
  • Dag 4: 26 september 2021
  • Dag 5: 3 oktober 2021
  • Dag 6: 10 oktober 2021
  • Dag 7: 17 oktober 2021
  • Dag 8: 24 oktober 2021
  • Dag 9: 31 oktober 2021
  • Online Examen

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Personal Trainer Specialist.

In plaats van € 3.644,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.389,-. Hiermee bespaar je € 255,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. Email: info@dutch-hda.nl

Voor de opleiding Fitness Trainer is geen specifieke vooropleiding vereist.

Lees hier de feedback van studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Kan ik één of meerdere dagen van de opleiding missen?
Wij verwachten dat de student alle lessen aanwezig is. Bij ziekte of andere speciale gelegenheden neem je contact op met de docent en heb je overleg hoe je de oplopen achterstand het best kunt inhalen.
Wat kan ik verwachten tijdens de lessen?

De opleidingen van Dutch HDA zijn pittig en we verwachten zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de student. De eerste indruk kan soms enigszins verwarrend overkomen omdat er wat ons betreft niet één waarheid bestaat waar het gaat om het juist uitvoeren van fitnessoefeningen. Ons uitgangspunt is dat ieder individu verschillend is en dat de uitvoering van een oefening daarom niet direct goed of fout hoeft te zijn. Het hangt simpelweg af van de mogelijkheden van het individu. Later in de opleiding zul je ons uitgangspunt gaan begrijpen.

Zijn de opleidingen van Dutch HDA geaccrediteerd?

Ja, Dutch DHA is in het bezit van de accreditatie van EREPS en het CRBKO.

Hierdoor heb je met deze opleiding een Branche erkende diploma op zak, waarmee je jezelf kan inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit betekent dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen in Europa en daarbuiten.

In het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Naast de accreditaties vinden wij het belangrijk dat onze opleidingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en succesvol getest, toegepast zijn en erkend door vooraanstaande partijen in de fitnessbranche.

De opleidingen van Dutch HDA zijn ontwikkeld door drie fitnessprofessionals met gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring in het trainen van trainers, eigenaren van succesvolle sportscholen en een bewezen track record in de Nederlandse (top)sportwereld. De doelstelling is om hoogwaardige opleidingen die voldoet aan alle huidige eisen en een nieuwe standaard neer te zetten in de branche.

Dutch HDA maakt deel uit van de FAF (Fit as FAQ, www.fitasfaq.nl), een netwerk van vijf hoogwaardige aanbieders in de fitness dat wekelijks blogt over actuele onderwerpen en ook jaarlijks een seminar/dag organiseert om fitnessprofessionals te informeren over de laatste stand van zaken in de branche.

Accepteer Dutch HDA diploma’s van andere fitnessopleidingen?

Ja, wij accepteren ook diploma’s van andere aanbieders in de branche. Wij bevelen wel altijd aan om de diagnostische toets te maken die bij onze verschillende opleidingen staan. Op die manier komt de student niet voor de onplezierige verrassing te staan dat de genoten opleiding niet goed aansluit bij het vervolg bij Dutch HDA. Onze ervaring is dat onze opleidingen als pittig worden beschouwd.

Wat zijn mijn kansen op een baan in de fitnessbranche?

De fitnessbranche is een grote sector, die nog steeds groei laat zien. Steeds meer tekent de trend zich af richting specialisatie met enerzijds het bestaan van budget fitness formules en anderzijds de vorming van hoogwaardige boutiques met allerlei specialismes. Deze trend onderstreept des te meer het belang jezelf te onderscheiden als fitnesstrainer.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail of neem contact op via de site.

0