FITNESS TRAINER

De opleiding Fitness Trainer biedt je de meest complete opleiding als je een baan zoekt in de fitness of sport en je nog geen of weinig ervaring of vooropleiding hebt. Of je nu ambities hebt om Personal Trainer te worden, in een box wilt werken als Strength & Conditioning Specialist of als Sport Performance Specialist met atleten aan de slag gaat, deze opleiding legt hiervoor een breed fundament. We leggen je uit hoe je een evenwichtig trainingsprogramma voor een klant ontwikkelt (program design), daarbij rekening houdend met zijn/haar specifieke omstandigheden.  Na afloop van de opleiding heb je voldoende theoretische en praktische kennis en vaardigheden om zelfstandig als trainer aan de slag te gaan.

Inhoud Fitness Trainer

In onze 9-daagse opleiding leren wij je fitness op een unieke manier te benaderen. In de theorie maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde Bolmodel. In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Het model helpt je begrijpen hoe alles met elkaar samenhangt en hoe je voor iedere klant de beste aanpak kunt kiezen.  

De opleidingen van Dutch HDA zijn anders dan anderen. We proberen je inzicht te geven in hoe bepaalde processen en technieken werken maar vooral ook hoe die kunt toepassen op het individu. Daarnaast leren we je kritisch denkvermogen aan en zul je merken dat je stappen maakt in je eigen ontwikkeling. Onderstaand overzicht geeft een beeld van wat je leert tijdens de opleiding Fitness Trainer.

We leren je alle aspecten van fitnessoefeningen tot in de perfectie beheersen. We starten met eenvoudige varianten van basisoefeningen zoals squat, bench press en leggen het gebruik van meest voorkomende fitnessapparatuur uit. Later in de opleiding behandelen we een reeks van complexere varianten en voegen we oefeningen voor doelstellingen als snelheid en vermogen toe. 

Met behulp van onze geavanceerde augmented reality app laten we driedimensionaal zien hoe het lichaam in elkaar zit. Je leert aan de hand van bewegingen te analyseren welke spieren actief zijn en hoe dit tot stand komt. met deze kennis kun je bewegingen en spieren koppelen aan oefeningen.

Je leert de werking en bouw van een spier. We leggen uit hoe het leren of verfijnen van bewegingen neurologisch tot stand komt. Vervolgens geven wij aan wat je met deze complexe materie in de praktijk kunt doen.

Het is belangrijk om houding en bewegingen te analyseren op een natuurkundige manier. Op deze wijze ben je instaat de belasting van het lichaam, de actieve spieren en bewegingsrichting te bepalen. Het geeft je de mogelijkheid om per individu te beoordelen of iemand de juiste oefening toepast aan de hand van het doel, belastbaarheid en individuele lichamelijke eigenschappen. 

Alvorens je een trainingsschema ontwikkelt, leren we je hoe je een individuele klant beoordeelt. Denk aan motorisch of iemand van beginner, gemiddeld of gevorderd niveau is, maar ook aan aspecten zoals sociaal-affectieve, psychomotorische en cognitieve kenmerken die bepalend zijn voor bewegingen en oefeningen die een klant kan en wil verrichten. 

Een op maat gemaakt trainingsschema vormt het resultaat van veel van de theorie en praktijk die je tijdens de opleiding krijgt. Hierbij werk je zowel op individueel als op small group training niveau. Het gaat hierbij om het programmeren van de juiste trainingsprikkels zoals intensiteit en volume aan de hand van doelstelling en individu.

Bij coaching richt je je in eerste instantie op de juiste uitvoering van oefeningen, het motiveren van sporters en helpen met informatie en het behalen van het gewenste resultaat. Wij gaan met je aan de slag waar het gaat om belangrijke elementen zoals stemgebruik en looplijnen. We leggen  je uit hoe je een uitdagende belevenis kunt creëren door afwisseling, progressieve opbouw en steeds nieuwe bereikbare doelen. 

De ontwikkeling van de mens vormt de kernwaarde voor Dutch HDA. Met het creëren van een solide theoretische en praktische basis krijg je het vertrouwen om een goede les te kunnen geven. Daarenboven leggen wij nadruk op de ontwikkeling van kritisch denkvermogen en het vermogen om zaken in context te kunnen zien. Daarmee bouwen we aan een volwassen persoonlijkheid die zich werkelijk onderscheidt als fitnessprofessional.

  • Je kunt volledig zelfstandig werken in de sportschool en voor individuele of een groep klanten planmatig en doelgericht fysieke trainingen aanbieden.
  • In de opleiding Fitness Trainer bij Dutch HDA leer je kritisch denkvermogen ontwikkelen en in context te denken. Je leert je hoe je trainingen op een overtuigende inspirerende en motiverende wijze kunt geven. Je zorgt ervoor dat de mensen iets leren en zorgt dat ze resultaat behalen.
  • Je kunt een intake afnemen aan de hand van complexere testen en metingen om binnen de groep goed te kunnen individualiseren. Vervolgens kun je een SMART doelstelling formuleren
  • Je kunt een progressief trainingsschema ontwerpen voor de korte termijn voor een groep waarbij je rekening houd met de individuele verschillen. Je bent in staat om voor de juiste persoon de juiste oefening te kiezen.
  • Je kunt complexere fitnessoefeningen tot in perfectie uitvoeren en kiest die oefeningen die het beste bij de individuele klant passen.
  • Je motiveert en ondersteunt de klant door uit te leggen waarom je de oefeningen doet en wat het effect is voor ieder persoon.
  • Je onderscheid jezelf als zelfstandig trainer in de sportschool.
DATA OPLEIDINGEN DUTCH HDA

Data

Lestijden: 10.00 tot 16.00 uur Locatie: No Excuses HDA aan de Johannes Geradtsweg 115
1222 PP Hilversum

Zondagen 

Dutch HDA - april 2024

Prijs

De totale kosten voor de opleiding Fitness Trainer bedraagt: € 2227,-. Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Bij termijnbetalingen geldt een toeslag van €30 per opleiding. De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

DETAILS EXAMEN OPLEIDING fitness

Details

STUDIEBELASTING De opleiding kent een studiebelasting van 20 uur per week, waarvan 6 uur les, 7 uur stage en 7 uur zelfstudie. Daarnaast volg je de E-learning cursussen program design en anatomie. De totale studiebelasting verdeeld over 9 weken komt uit op 206 uur.

STAGE De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Daarnaast maken je verschillende stageopdrachten om de voortgang te testen. Je zoekt zelf je stageadres uit. Maak je daar geen zorgen om, in de praktijk lukt dat altijd.

EXAMEN Het examen bestaat uit een theorie-examen en praktijkexamen. Het theorie-examen omvat 40 vragen en vindt online plaats in onze elektronische leeromgeving.
Het praktijkexamen vindt plaats door het filmen van de uitvoering van een training aan één persoon aan de hand van een toegewezen casus. Als tweede onderdeel dient de student een reflectieverslag te schrijven.

HEREXAMEN Indien je bent gezakt voor het examen, kun je een herexamen aanvragen. De kosten hiervan bedragen €79,-.

GROEPSGROOTTE Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-15 personen.

REVIEWS

Pakketvoordeel: Dutch HDA Specialist Pakket

Wil je graag profiteren van de progressieve opbouw van onze opleidingen, waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden. 

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit met een Specialty opleiding naar keuze, bijvoorbeeld Personal Trainer Specialist.

In plaats van €4114,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van €3826,-. Hiermee bespaar je €288 ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. 

Dutch HDA - april 2024

DIRECT IN DE PRAKTIJK
AAN DE SLAG KUNNEN

Bij Dutch HDA staat de kwaliteit centraal. Dit betekent dat wij een persoonlijke aanpak belangrijk vinden en dat je de theorie direct in jouw omgeving kan toepassen om de maximale waarde te halen uit de opleiding. De theorie is pittig, maar we maken het begrijpelijk door steeds de koppeling te maken met de praktijk. Je zult ondervinden hoe belangrijk het is om les te krijgen van de echte pro’s in de business. Met onze wetenschappelijke achtergrond en tientallen jaren ervaring in het doceren, coachen en trainen van studenten, trainers en sporttalenten zijn wij bij uitstek in staat jou alle vaardigheden bij te brengen die nodig zijn.

ereps gecrediteerd

Branch erkende opleiding

Onze opleiding is branche erkend en voldoet daarmee aan alle normen die instituten nationaal en internationaal stellen. Met het diploma kun je jezelf inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals) en daarmee ook buiten Nederland aan het werk.

FITNESS OPLEIDING STARTEN
nl_NL_formal

Houd je kennis
up-to-date met GRATIS content

Omtrent alles wat te maken heeft met fitness, het menselijk lichaam, training en sport. Meld je aan!

Houd je kennis up-to-date met GRATIS content

omtrent alles wat te maken heeft met fitness, menselijk lichaam en sport. Meld je aan!