PERSONAL TRAINER SPECIALIST

De opleiding Personal Trainer Specialist vormt één van de specialties van Dutch HDA. Het is een hoogwaardige personal training (MBO 4+) opleiding als je volledig op het individu gerichte trainingen wilt aanbieden. Alles is er tijdens de opleiding op gericht om je te ontwikkelen tot een trainer die in staat is oefeningen te bedenken die precies passen bij de persoonlijke omstandigheden en wensen van jouw klant. Naast fysieke aspecten leggen wij veel nadruk op communicatieve- en coachingsvaardigheden. Om een onderscheidende personal trainer te kunnen worden zullen we ook werken aan de ontwikkeling van je persoonlijkheid en de zakelijke kanten van het vak. Na afloop van de opleiding kun je zelfstandig als personal trainer aan de slag en ben je in staat om een op maat gesneden trainingsprogramma aan te bieden die afwisselend en inspirerend is.

Personal Trainer Specialist

Word de specialist in lifestyle coaching!

Bij Dutch-HDA geloven we dat training veel meer is dan alleen fysieke prestaties. Bij de Personal Trainer Specialist draait het om het verbeteren van de levenskwaliteit en het welzijn van mensen, waarbij de Personal Trainer zichzelf ook verder ontwikkelt: Human Development.

Onze opleiding gaat verder dan de traditionele fitnessopleiding waarbij je voornamelijk leert te adviseren en sport/bewegen behandelt als doel. In
de Personal Trainer Specialist opleiding staan de coaching skills voor een breed scala aan specifieke doelgroepen centraal waarbij je
sport/bewegen gebruikt als zowel doel als tool. Het draait niet alleen om
het uur sporten, maar zeker ook om de overige 23 uur van de dag. We behandelen verschillende ”uitdagingen” die de progressie belemmeren en onderwerpen met de focus op bewegen, gezond leven en duurzaamheid:

– Medisch fitness voor het begeleiden van pre/rehab trajecten (Met extra aandacht voor schouder-, rug-, heup- & Knie- klachten)
– Medische Doelgroepen: COPD, diabetes, obesitas, artrose, reuma & niet aangeboren hersenletsel
– Lifestyle begeleiding: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning
– Kracht & Conditie Training voor fitheid & esthetisch
– Trainen voor duurzaam & gezond ouder worden
– Motivatie, mentale/cognitieve gezondheid
– Communicatieve- en coaching vaardigheden
– Business, welke manier van werken in de branche past het beste bij jou

Paul Lammers & Remco Sanders hebben met hun achtergrond in Bewegingswetenschappen makkelijke, toegankelijke en praktisch toepasbare modellen gecreëerd waardoor het voor iedereen aan de opleiding mogelijk is om deze snel te integreren. Je leert niet alleen specifieke kennis, maar vooral een kritische denkwijze zodat je leert hoe je om kan gaan met de oerwoud van informatie op het internet.

Na het afronden van de opleiding Personal Trainer Specialist kan je zelfstandig als personal trainer in velerlei werkgebieden aan de slag en
ben je in staat om een op maat gesneden trainingsprogramma / ontwikkelingsprogramma aan te bieden die afwisselend en inspirerend is voor diverse doelgroepen.

Individualisering van oefeningen met reguliere en specifieke tools en materiaal (zoals pivots, resistance band etc.) die passen bij de klant.

Focus op individuele anatomie  en de invloed hiervan op oefeningen.

Het op basis van iemand zijn fysiologie programmeren; vergelijking van de fysiologie van de sport met die van de individuele sporter en de hier uit voortkomende stimulus.

Met behulp van bewegingsanalyse vanuit individuele doelstellingen de juiste oefening op de juiste manier uitvoeren

Naast fysieke testmethodes ook sociaal affectieve omstandigheden onderzoeken om een perfecte beginsituatie van een individuele sporter te bepalen. 

Lange termijn doelstelling/periodisering in verschillende opbouwende progressieve fases.

Communicatieve vaardigheden; Onderzoeken en toepassen van juiste coaching stijl bij elke unieke individuele klant. Sporter motiveren door afwisseling, progressieve opbouw, steeds nieuwe bereikbare doelen stellen. 

Zelfstandige persoonlijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen.

  • Je kunt zelfstandig aan de slag in de fitnessbranche en de klant de best gepersonaliseerde training aanbieden en hem/haar te helpen de gestelde doelen te realiseren.
  • Als Personal Trainer Specialist bij Dutch HDA heb je de sociale vaardigheden om voor iedere klant een persoonlijke beleving te creëren en het gewenste resultaat te behalen.
  • Je leert zelf je eigen testen/metingen te kiezen en te maken.
  • Je kunt een individueel trainingsprogramma ontwikkelen rekening houdend met de fysieke en sociale affectieve omstandigheden van de klant.
  • Je beheerst alle oefeningen in de fitness tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de individuele klant welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
  • Je bent steeds in contact met de klant en in staat om afhankelijk van de omstandigheden het individuele trainingsprogamma uit te voeren en indien gewenst te wijzigen.
  • Je kunt als ondernemer aan de slag dankzij het onderscheidend vermogen dat je tijdens de opleiding hebt opgebouwd.
personal trainer opleiding dutch hda

Opleiding op maat

Je bent vaak druk, kan niet alle dagen van het programma volgen of hebt slechts interesse in bepaalde onderwerpen. Daarom bieden we onze specialistische opleidingen ook modulair in de vorm van workshops aan. Je kunt dan uiteindelijk ook examen doen, mits de verschillende lesdagen in twee jaar worden afgerond. Wil je meer informatie, klik dan op de button hieronder.

De dagindeling ziet er als volgt uit:

DATA OPLEIDINGEN DUTCH HDA

Data

Zondagen van 10.00-16.00 uur. Locatie: No Excuses HDA, Johannes Geradtsweg 115
1222 PP Hilversum

Zondagen 

Zondagen

Dutch HDA - mei 2024

Prijs

De totale kosten voor de opleiding Personal Trainer Specialist bedragen: €1887,-. Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Bij termijnbetalingen geldt een toeslag van €30 per opleiding. De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

DETAILS EXAMEN OPLEIDING fitness

Details

STUDIEBELASTING
De opleiding kent een studiebelasting van 20 uur per week, waarvan 6 uur les, 7 uur stage en 7 uur zelfstudie. De totale studiebelasting verdeeld over 9 weken komt uit op 106 uur.

STAGE
De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Daarnaast maken je verschillende stageopdrachten om de voortgang te testen. Je zoekt zelf je stageadres uit.

EXAMEN Het examen van de opleiding wordt in de praktijk door middel van een video afgesloten. Het video examen bestaat uit het uitvoeren van sport specifieke oefenstof en het begeleiden/instrueren van een sporter/atleet met deze oefenstof. Tijdens het examen testen we je op eigen vaardigheid en instructie. Na het insturen van je video volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent. Wij stellen de beoordeling en aanbevelingen op je schrift, zodat je het later nog eens kunt teruglezen.

HEREXAMEN Indien je bent gezakt voor het examen, kun je een herexamen aanvragen. De kosten hiervan bedragen €79,-.

GROEPSGROOTTE Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-15 personen.


Reviews

Pakketvoordeel:
Dutch HDA Specialist Pakket

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Personal Trainer Specialist.

In plaats van € 4.114,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.826,-. Hiermee bespaar je € 288,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. 

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen.

Dutch HDA - mei 2024
FITNESS OPLEIDING STARTEN
ereps gecrediteerd

Branche erkende
opleiding

Onze opleiding is branche erkend en voldoet daarmee aan alle normen die instituten nationaal en internationaal stellen. Met het diploma kun je jezelf inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals) en daarmee ook buiten Nederland aan het werk.

nl_NL_formal

Houd je kennis
up-to-date met GRATIS content

Omtrent alles wat te maken heeft met fitness, het menselijk lichaam, training en sport. Meld je aan!

Houd je kennis up-to-date met GRATIS content

omtrent alles wat te maken heeft met fitness, menselijk lichaam en sport. Meld je aan!