SPORT PERFORMANCE SPECIALIST

De opleiding Sport Performance Specialist is de eerste echte sportspecifieke allround opleiding voor meer ervaren trainers in Nederland. Vanuit prehab/rehab naar performance worden alle aspecten behandeld die jij als Sport Performance Specialist nodig hebt om vanuit een atleet gerichte benadering te kunnen gaan werken in zowel teamsporten als individuele sporten. Je wordt hierbij begeleid door echte pro’s die aantoonbare resultaten met sporters achter hun naam hebben staan. Na afloop van de opleiding ben je in staat om een gedetailleerd en geperiodiseerd trainingsprogramma te ontwikkelen waarbij alle aspecten voor de training van de individuele sporter of de sportploeg aan de orde komen.

Inhoud Sport Performance Specialist

In onze 5-daagse opleiding leren wij je sportperformance op een hele nieuwe manier te benaderen. We gebruiken hiervoor het door ons ontwikkelde Bolmodel  en het Efficient Movement Model in combinatie met alle tools die momenteel toepasbaar zijn in de top(sport) zoals VBT (Velocity Based Training). In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Bij de opleiding Sport Performance Specialist leer je vanuit de sport- en need analyse welke (fysieke) aspecten getraind zouden moeten worden in een geperiodiseerde trainingsomgeving via verschillende vormen van monitoring met alle innovatieve tools die op dit moment beschikbaar zijn.

Het overzicht hiernaast geeft een duidelijk beeld wat je leert als Sport Performance Specialist.

Toepassen sportspecifieke oefenstof met diverse materialen; aquabags, Keiser apparatuur, barbells en kettlebells. Toepassen van vermogen en rompstijfhei met transfer naar de sport/doelbeweging.

Toepassing in complexe ketenachtige oefenvormen.

Toepassen van SEC/PEC en diverse vormen van motorisch leren in de praktijk met theoretische ondersteuning.

Op basis van biomechanica progressie en regressie kunnen toepassen op sportspecifieke oefenstof.

Van sportanalyse via needanalyse van de sporter/atleet naar ITO’S (individuele trainingsoefeningen)

Agile periodisering met sprints naar belangrijke evenementen toe met loadmonitoring en embedded testing.

Coachen met external/internal cues. Sporter motiveren door afwisseling, progressieve opbouw en steeds nieuwe bereikbare doelen stellen.

Zelfstandige persoonlijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen.

  • Je kunt zelfstandig aan de slag in een sportperformance omgeving en de sporter/atleet de best gepersonaliseerde training aanbieden om hem/haar te helpen de gestelde doelen te realiseren op fysiek gebied.
  • Als Sport Performance Specialist bezit je de skills om voor iedere sporter/atleet een op maat gemaakt training samen te ontwerpen en te coachen op basis van een agile periodisering en bijbehorende sport- en needanalyse.
  • Je kunt een intake afnemen aan de hand van sportspecifieke testen en metingen om binnen het (sport)team goed te kunnen individualiseren (ITO). Vervolgens kun je een SMART doelstelling formuleren en onderbouwen.
  • Je kunt een sportspecifiek trainingsschema ontwerpen rekening houdend met de sprints vanuit de agile periodisering en de behoefte vanuit de sport en de atleet zelf richting een uitgekozen prestatiemoment.
  • Je beheerst alle geoefende sportspecifieke oefeningen uit de sportperformance tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de sport en de atleet welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
  • Je bent steeds in contact met de sporter/atleet en in staat om afhankelijk van de omstandigheden het individuele trainingsprogramma uit te voeren en indien gewenst te wijzigen.
  • Je kunt als Sport Performance Specialist aan de slag dankzij het onderscheidend vermogen dat je tijdens de opleiding hebt opgebouwd.
image-section-41-min.jpg

Opleiding op maat:

Je bent vaak druk, kan niet alle dagen van het programma volgen of hebt slechts interesse in bepaalde onderwerpen. Daarom bieden we onze specialistische opleidingen ook modulair in de vorm van workshops aan. Je kunt dan uiteindelijk ook examen doen, mits de verschillend lesdagen in twee jaar worden afgerond. Wil je meer informatie, klik dan op de button hieronder.

Dutch HDA - augustus 2022

De dagindeling ziet er als volgt uit:

REVIEWS

DATA OPLEIDINGEN DUTCH HDA

Data & Locatie

Zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Sporthal Ookmeer, Dokter Meurerlaan 7, Amsterdam

Dutch HDA - augustus 2022

Prijs

De totale kosten voor de opleiding Sport Performance Specialist bedragen: € 1796,- Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen. De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW. Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

DETAILS EXAMEN OPLEIDING fitness

Details

STUDIEBELASTING
De opleiding kent een studiebelasting van 19 uur per week, waarvan 6 uur les, 4 uur stage en 9 uur zelfstudie.
STAGE
De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding volg je in totaal minimaal 20 uur stage.
EXAMEN
Het examen van de opleiding wordt in de praktijk door middel van een video afgesloten. Het video examen bestaat uit het uitvoeren van sport specifieke oefenstof en het begeleiden/instrueren van een sporter/atleet met deze oefenstof. Tijdens het examen testen we je op eigen vaardigheid en instructie. Na het insturen van je video volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent. Wij stellen de beoordeling en aanbevelingen op je schrift, zodat je het later nog eens kunt teruglezen.
HEREXAMEN
Indien je bent gezakt voor één of beide van de onderdelen van het examen, kun je een herexamen aanvragen. Hieraan zijn de volgende kosten verbonden: Theorie-examen: €49,- Praktijkexamen: €79,-.
GROEPSGROOTTE
Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-15 personen.

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Sport Performance Specialist.

In plaats van € 3.644,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.389,-. Hiermee bespaar je € 255,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. 

Dutch HDA - augustus 2022

– POWER YOUR CAREER

Sport Performance Specialist Docent:
Paul Lammers

paul lammers opleiding topsport
Dutch HDA - augustus 2022

Paul Lammers is co-founder en docent bij Dutch HDA. Binnen HDA is Paul verantwoordelijk voor alles wat met de ontwikkeling, content en eindtermen van de opleidingen te maken heeft.

Daarnaast is Paul werkzaam als docent fitness en fysieke training bij SM&O (Sport Management en Ondernemen) en de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) op de Hogeschool Van Amsterdam. Hij is fysieke trainer voor TEAMNL (NOC/NSF) op het TA Topsport Amsterdam. Daar traint hij de basketbal dames en heren voor de NBB en turnsters van TurnZ (Jong Oranje; Olympische Turnploeg). Tevens is hij actief als fysieke trainer voor een aantal Nederlandse topsporters.

Tenslotte is Paul werkzaam bij het netwerk LIJFSTIJLCOACHES, een landelijk netwerk van fitnessprofessionals en is hij mastertrainer bij Keiser Powertraining equipment.

Ervaring Paul Lammers:

Strength & Conditioning coach

Nederlandse Basketbal Bond ( – heden)

 

Strength and conditioning coach / Fysieke trainer
TEAM NL / NOC*NSF ( – heden)

Docent fitness en fysieke training SMO

Hogeschool van Amsterdam ( – heden)

 
Docent sportspecialisatie fitness

– Opleiding Sport, Management & Ondernemen ( – heden)

– Hogeschool van Amsterdam Sportkunde bij Sport, Management & Ondernemen

 
 

Houd je kennis
up-to-date met GRATIS content

Omtrent alles wat te maken heeft met fitness, het menselijk lichaam, training en sport. Meld je aan!

Houd je kennis up-to-date met GRATIS content

omtrent alles wat te maken heeft met fitness, menselijk lichaam en sport. Meld je aan!