POWER YOUR CAREER

WORD SPORT PERFORMANCE SPECIALIST

Data:

Start: zaterdag 1 Mei 2021
Lestijden van 10:00 tot 16:00 uur
Examendag: zaterdag 5 juni 2021

Details:

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dokter Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam

Docent:
Paul Lammers

Prijs:

1497,-

Inclusief lesmateriaal, app, examengeld

Unieke opleiding

Les van de Pro’s

Nadruk op praktijk

Afstemming op iedere sporter

Specialist in sporttrainingen

De opleiding Sport Performance Specialist is de eerste echte sportspecifieke allround opleiding voor meer ervaren trainers in Nederland. Vanuit prehab/rehab naar performance worden alle aspecten behandeld die jij als Sport Performance Specialist nodig hebt om vanuit een atleet gerichte benadering te kunnen gaan werken in zowel teamsporten als individuele sporten. Je wordt hierbij begeleid door echte pro’s die aantoonbare resultaten met sporters achter hun naam hebben staan. Na afloop van de opleiding ben je in staat om een gedetailleerd en geperiodiseerd trainingsprogramma te ontwikkelen waarbij alle aspecten voor de training van de individuele sporter of de sportploeg aan de orde komen.

In onze 5-daagse opleiding leren wij je sportperformance op een hele nieuwe manier te benaderen. We gebruiken hiervoor het door ons ontwikkelde Bolmodel  en het Efficient Movement Model in combinatie met alle tools die momenteel toepasbaar zijn in de top(sport) zoals VBT (Velocity Based Training). In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Bij de opleiding Sport Performance Specialist leer je vanuit de sport- en need analyse welke (fysieke) aspecten getraind zouden moeten worden in een geperiodiseerde trainingsomgeving via verschillende vormen van monitoring met alle innovatieve tools die op dit moment beschikbaar zijn.

Onderstaand overzicht geeft een duidelijk beeld wat je leert als Sport Performance Specialist.

Techniek training

Toepassen sportspecifieke oefenstof met diverse materialen; aquabags, Keiser apparatuur, barbells en kettlebells. Toepassen van vermogen en rompstijfheid met transfer naar de sport/doelbeweging.

Anatomie

Toepassing in complexe ketenachtige oefenvormen

Inspannings fysiologie

Toepassen van SEC/PEC en diverse vormen van motorisch leren in de praktijk met theoretische ondersteuning

Biomechanica

Op basis van biomechanica progressie en regressie kunnen toepassen op sportspecifieke oefenstof

Intake

Van sportanalyse via needanalyse van de sporter/atleet naar ITO’S (individuele trainingsoefeningen)

Trainings programma

Agile periodisering met sprints naar belangrijke evenementen toe met loadmonitoring en embedded testing

Coaching

Coachen met external/internal cues. Sporter motiveren door afwisseling, progressieve opbouw en steeds nieuwe bereikbare doelen stellen

Persoonlijkheids ontwikkeling

Zelfstandige persoonllijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen

Studiemateriaal

Het lesmateriaal van Dutch DHA is volledig digitaal. Dat is modern, maar ook noodzakelijk omdat wetenschappelijke en praktische inzichten in de branche snel veranderen. Steeds zullen wij het lesmateriaal aanpassen als nieuwe inzichten dit vereisen. Naast het e-book krijg je de app met met augmented reality beeldmateriaal aangeboden. Met een smartphone of tablet kun je als student via een marker de anatomie van de mens perfect in 3D zien en bestuderen.

Docent

De opleidingen van Dutch HDA worden gegeven door de pro’s in de branche. Onze overtuiging is dat de docent van doorslaggevende betekenis is voor het succesvol aanleren van kennis en vaardigheden. Voor Sport Performance Specialist verzorgt Paul Lammers de opleiding. Mocht hij verhinderd zijn dan zal een andere pro uit het team van Dutch HDA hem vervangen.

Groepsgrootte

Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-12 personen.

Stage

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding volg je in totaal minimaal 20 uur stage.

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 19 uur per week, waarvan 6 uur les, 4 uur stage en 9 uur zelfstudie.

Examen

Het examen van de opleiding wordt op de laatste dag van de opleiding afgenomen en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Theorie-examen

Het theorie-examen kent de vorm van een reflectiegesprek over de aan begin van de cursus gekozen (sport)casus uitgewerkt in de portfolio van de student.

De te toetsen theorie-onderdelen zijn presentatie en evaluatie van de (sport)casus, reflectie op het eigen handelen, authenticiteit en transfer van kennis.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat uit het uitvoeren van sportspecifieke oefenstof en het begeleiden/instrueren van een sporter/atleet met deze oefenstof.

Tijdens het examen testen we je op eigen vaardigheid en instructie. Na afloop vind een reflectiegesprek plaats.

Na het gesprek volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent.

Wij stellen de beoordeling en aanbevelingen op je schrift, zodat je het later nog eens kunt teruglezen.

Herkansingen

Indien je bent gezakt voor één of beide van de onderdelen van het examen, kun je een herexamen aanvragen. Hieraan zijn de volgende kosten verbonden:

Theorie-examen: €49,-
Praktijkexamen:  €79,-

Diploma

Na het met goed gevolg afleggen van de examens, ontvang je het diploma Sport Performance Specialist.

Na het succesvol afronden van de opleiding Sport Performance Specialist beschik je over de volgende competenties:

 • Je kunt zelfstandig aan de slag in een sportperformance omgeving en de sporter/atleet de best gepersonaliseerde training aanbieden om hem/haar te helpen de gestelde doelen te realiseren op fysiek gebied.
 • Als Sport Performance Specialist bezit je de skills om voor iedere sporter/atleet een op maat gemaakt training samen te ontwerpen en te coachen op basis van een agile periodisering en bijbehorende sport- en needanalyse.
 • Je kunt een intake afnemen aan de hand van sportspecifieke testen en metingen om binnen het (sport)team goed te kunnen individualiseren (ITO). Vervolgens kun je een SMART doelstelling formuleren en onderbouwen.
 • Je kunt een sportspecifiek trainingsschema ontwerpen rekening houdend met de sprints vanuit de agile periodisering en de behoefte vanuit de sport en de atleet zelf richting een uitgekozen prestatiemoment.
 • Je beheerst alle geoefende sportspecifieke oefeningen uit de sportperformance tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de sport en de atleet welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
 • Je bent steeds in contact met de sporter/atleet en in staat om afhankelijk van de omstandigheden het individuele trainingsprogramma uit te voeren en indien gewenst te wijzigen.
 • Je kunt als Sport Performance Specialist aan de slag dankzij het onderscheidend vermogen dat je tijdens de opleiding hebt opgebouwd.

Onderwijslocatie

De opleiding vinden plaats in Amsterdam:
Sportcentrum Ookmeer
Dokter Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam

Kosten

De totale kosten voor de opleiding Sport Performance Specialist bedragen: € 1497,-

Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Agenda

 Zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 1 mei 2021
 • Dag 2: 8 mei 2021
 • Dag 3: 15 mei 2021
 • Dag 4: 22 mei 2021
 • Dag 5: 29 mei 2021
 • EXAMEN: 5 juni 2021

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Sport Performance Specialist.

In plaats van € 3.644,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.389,-. Hiermee bespaar je € 255,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. Email: info@dutch-hda.nl

Voor de opleiding Sport Performance Specialist verwachten we dat je een vooropleiding hebt gevolgd. Strength & Conditioning Fundamentals in combinatie met Strength & Conditioning Advanced sluit perfect aan, maar wij accepteren ook andere opleidingen. Ervaring speelt eveneens een belangrijke rol. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we je je niveau te testen en onderstaande toets maken. Mocht je daarna twijfelen of additionele vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.

Welke type gewricht bestaat niet?

Correct! Wrong!

Bij reciproke inhibitie:

Correct! Wrong!

De M.triceps brachii is een spier met :

Correct! Wrong!

Het Moment in de knie bij een deadlift met eenzelfde gewicht is:

Correct! Wrong!

A: Het begrip ‘vermogen’ heeft niets met tijd (sec/min) te maken B: Het begrip ‘kracht’ heeft niets met massa x tijd x afgelegde weg in bepaalde hoek te maken

Correct! Wrong!

Advies Specialties
Niet geschikt
Je kennis is helaas nog niet voldoende. We raden aan om te starten met de Gevorderd Fitness Trainer opleiding.
Geschikt
Super! Je kennis is voldoende om te starten met de opleiding.

Share your Results:

Lees hier de feedback van studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Kan ik één of meerdere dagen van de opleiding missen?

Wij verwachten dat de student alle lessen aanwezig is. Bij ziekte of andere speciale gelegenheden neem je contact op met de docent en heb je overleg hoe je de oplopen achterstand het best kunt inhalen.

Wat kan ik verwachten tijdens de lessen?

De opleidingen van Dutch HDA zijn pittig en we verwachten zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de student. De eerste indruk kan soms enigszins verwarrend overkomen omdat er wat ons betreft niet één waarheid bestaat waar het gaat om het juist uitvoeren van fitnessoefeningen. Ons uitgangspunt is dat ieder individu verschillend is en dat de uitvoering van een oefening daarom niet direct goed of fout hoeft te zijn. Het hangt simpelweg af van de mogelijkheden van het individu. Later in de opleiding zul je ons uitgangspunt gaan begrijpen.

Zijn de opleidingen van Dutch HDA geaccrediteerd?

Ja, Dutch DHA is in het bezit van de accreditatie van EREPS en het CRBKO.

Hierdoor heb je met deze opleiding een Branche erkende diploma op zak, waarmee je jezelf kan inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit betekent dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen in Europa en daarbuiten.

In het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Naast de accreditaties vinden wij het belangrijk dat onze opleidingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en succesvol getest, toegepast zijn en erkend door vooraanstaande partijen in de fitnessbranche.

De opleidingen van Dutch HDA zijn ontwikkeld door drie fitnessprofessionals met gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring in het trainen van trainers, eigenaren van succesvolle sportscholen en een bewezen track record in de Nederlandse (top)sportwereld. De doelstelling is om hoogwaardige opleidingen die voldoet aan alle huidige eisen en een nieuwe standaard neer te zetten in de branche.

Dutch HDA maakt deel uit van de FAF (Fit as FAQ, www.fitasfaq.nl), een netwerk van vijf hoogwaardige aanbieders in de fitness dat wekelijks blogt over actuele onderwerpen en ook jaarlijks een seminar/dag organiseert om fitnessprofessionals te informeren over de laatste stand van zaken in de branche.

Accepteer Dutch HDA diploma’s van andere fitnessopleidingen?

Ja, wij accepteren ook diploma’s van andere aanbieders in de branche. Wij bevelen wel altijd aan om de diagnostische toets te maken die bij onze verschillende opleidingen staan. Op die manier komt de student niet voor de onplezierige verrassing te staan dat de genoten opleiding niet goed aansluit bij het vervolg bij Dutch HDA. Onze ervaring is dat onze opleidingen als pittig worden beschouwd.

Wat zijn mijn kansen op een baan in de fitnessbranche?

De fitnessbranche is een grote sector, die nog steeds groei laat zien. Steeds meer tekent de trend zich af richting specialisatie met enerzijds het bestaan van budget fitness formules en anderzijds de vorming van hoogwaardige boutiques met allerlei specialismes. Deze trend onderstreept des te meer het belang jezelf te onderscheiden als fitnesstrainer.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail of neem contact op via de site.

0