STRENGTH & CONDITIONING SPECIALIST

Je hebt behoefte aan diepere kennis, het vermogen om beter te analyseren en bewegingen stapsgewijs op te bouwen. Met online filmpjes kijken kom je niet echt verder, je bent op zoek naar een volwaardige opleiding.
 
Volg de Strength & Conditioning Specialist van Dutch HDA, de enige opleiding in Nederland die alle disciplines van de sport  integreert. De opleiding is bijzonder praktische en modulair opgebouwd. Wij leren je de technieken, maar ook de verbanden zien en de verschillende onderdelen met elkaar verbinden. Op deze manier word je beweegspecialist in alle manieren van trainen buiten de reguliere vaste apparaten binnen de sportschool. Verder helpen we je programmeren en periodiseren zodat je voor iedere klant een aantrekkelijke en afwisselende training kunt ontwikkelen.

Alleskunner in Strength & Conditioning

De overkoepelende term is Strength & Conditioning waaronder sporten vallen zoals: Powerliften, Weightliften, Crosstraining, Bootcamp, Strongman, Gymnastics, functional concepten en alles daartussen. Tussen deze sporten en concepten zit veel overlap in oefeningen, trainingsmethodes, periodiseringsmodellen, ondersteunende fysieke eigenschappen, lesopbouw en nog veel meer. Volg niet vijf verschillende opleidingen, maar vind alles in 1 opleiding! 

De grootste oorzaak waarom klanten stoppen met trainen is wanneer ze het sporten saai vinden en geen resultaat meer boeken. De Strength & Conditioning opleiding leert je oefeningen progressief op te bouwen ÉN je hoe je moet programmeren. Na afloop kan jij jouw klanten iets unieks aanbieden waarmee ze dankzij jouw eigen ontwikkelde periodisering gemotiveerd raken, resultaat behalen en progressie boeken!

Dutch HDA - juni 2024
Nieuwe Workshops! Als onderdeel van de Strength & Conditioning opleiding verzorgt Dutch HDA 2 masterclasses. In deze masterclasses zal jouw kennis, vaardigheden en coachingskills op het gebied van powerliften, weightliften en odd/specials objects die impuls krijgen waardoor je een volgende stap in je ontwikkeling als trainer of sporter kunt zetten.

Inhoud Strength & Conditioning Specialist

In onze 7-daagse opleiding zul je iedere lesdag dezelfde patronen herkennen. We starten met specifieke kennis over het betreffende onderdeel en gaan daarbij dieper in op trainingsleer en trainingsmethodes. Zo verdiepen ons in de doelstelling van de sporter en kijken hoe we het lichaam het beste kunnen prikkelen. Leggen we bijvoorbeeld nadruk op kracht of richten we ons vooral op snelheid (velocity based training) of een mix van bieden. De volgende stap is programmeren en periodiseren toepast op de doelstellingen en wensen van de sporter. Dan volgt de praktijk waarin we zelf de oefeningen gaan doen, ervaren en perfectioneren. We leren de oefeningen aan elkaar en doen dit tenslotte in groepsverband. Het overzicht hiernaast geeft een goed beeld van wat je leert als Strength & Conditioning Specialist.

Progressieve opbouw van complexere oefeningen van 3 verschillende categorieën te weten gewichtsoefeningen (clean, jerks, snatches etc.) lichaamseigenoefeningen (ring dips, kipping pull ups, muscle ups, handstand progressies) en hartslagverhogende oefeningen (rennen, roeiers, double unders)

Compacte samenvatting van leerstof: Anatomie, Inspanningsfysiologie en Biomechanica uit de opleidingen van de Dutch HDA.

Het leren programmeren om de juiste stimulus op het gebied van Fysiologie te bereiken.

Regels van uitvoeringen, tactische aspecten en introductie van concepten zoals GPP vs SPP.

Compacte samenvatting van intake methoden uit de opleidingen van Dutch HDA.

Programmeren en periodiseren met behulp van de rotsblokmethode.

Individualiseren / scalen van voorgeprogrammeerd schema’s op 4 niveau’s te weten: geblesseerde sporters, beginners, gevorderd, competitief. Coachen van (grotere) groepen en alle aspecten die daarmee samenhangen zoals stemgebruik en looplijnen. Inzicht in hoe binnen een groep verschillende coaching stijlen toegepast kunnen worden op het individu. 

Reflectie en inzicht om jezelf te ontwikkelen van atleet, trainer tot coach en mentor. Zelfstandige persoonlijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen. 

  • Je kunt aan de slag bij fitnessscholen gespecialiseerd in Strength & Conditioning specialismen als zelfstandige trainer die in staat is grotere groepen individueel te begeleiden op het gebied van complexere methodes.
  • Als Strength & Conditioning Specialist bezit je de skills om vanuit voorgeprogrammeerde schema’s individuele verschillen toe te kunnen passen.
  • Je leert sporters te observeren en op basis daarvan zijn/haar niveau te bepalen.
  • Je kunt een progressief trainingsprogramma/programmering ontwikkelen voor groepen mensen en daarbij rekening houden met individuele verschillen zodat iedere klant op maat bediend wordt.
  • Je beheerst alle oefeningen vanuit de Strength&Conditioning methode tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de individuele klant welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
  • Je leert jezelf te ontwikkelen als atleet, trainer, coach en uiteindelijk mentor. Je kunt snel schakelen tussen verschillende coachingsstijlen en technieken om (individuen in) groepen goed te kunnen trainen.
Dutch-HDA-04

Opleiding op maat:

Je bent vaak druk, kan niet alle dagen van het programma volgen of hebt slechts interesse in bepaalde onderwerpen. Daarom bieden we onze specialistische opleidingen ook modulair in de vorm van workshops aan. Je kunt dan uiteindelijk ook examen doen, mits de verschillende lesdagen in twee jaar worden afgerond. Wil je meer informatie, klik dan op de button hieronder.

Dutch HDA - juni 2024

De dagindeling ziet er als volgt uit:

REVIEWS

DATA OPLEIDINGEN DUTCH HDA

Data

Vrijdagen van 10.00-16.00 uur.
Locatie: No Excuses HDA, Johannes Geradtsweg 115,
1222 PP, Hilversum

Dutch HDA - juni 2024

Prijs

De totale kosten voor de opleiding Strength & Conditioning Specialist bedragen: €1887,- Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Bij termijnbetalingen geldt een toeslag van €30 per opleiding.
De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

DETAILS EXAMEN OPLEIDING fitness

Details

STUDIEBELASTING
De opleiding kent een studiebelasting van 19 uur per week, waarvan 6 uur les, 4 uur stage en 9 uur zelfstudie.

STAGE
De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding volg je in totaal minimaal 20 uur stage.

EXAMEN
Het examen van de opleiding wordt op de laatste dag van de opleiding afgenomen en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het theorie-examen kent de vorm van een reflectiegesprek over de aan begin van de cursus gekozen (sport)casus uitgewerkt in jouw portfolio. De te toetsen theorie-onderdelen zijn presentatie en evaluatie van de (sport)casus, reflectie op het eigen handelen, authenticiteit en transfer van kennis. Het praktijkexamen bestaat uit het uitvoeren van sportspecifieke oefenstof en het begeleiden/instrueren van een sporter/atleet met deze oefenstof. Tijdens het examen testen we je op eigen vaardigheid en instructie. Na afloop vind een reflectiegesprek plaats. Na het gesprek volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent.

HEREXAMEN
Indien je bent gezakt voor het examen, kun je een herexamen aanvragen. Theorie examen: €49,- Praktijk examen: €79,-.

GROEPSGROOTTE
Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 6-15 personen

Dutch HDA - juni 2024

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Strength & Conditioning Specialist.

In plaats van € 2784,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van €2589,-. Hiermee bespaar je € 195,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen.

Dutch HDA - juni 2024

– Ontdek onze Pro’s

Docent Strength & Conditioning

powerliften opleiding
Dutch HDA - juni 2024

De opleiding wordt gegeven door kracht atleet Remco Sanders. Met zijn ervaring als atleet binnen powerliften, weightliften, strongman & crossfit leert hij jouw de fijne kneepjes van het vak in de opleiding Strength & Conditioning Specialist.

Remco Sanders, inspanningsfysioloog/performance coach, heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Deze multidisciplinaire studie sloot goed aan bij zijn interesse in sport en het geven van cursussen en opleidingen. Hij is sinds 2010 actief als auteur en opleider voor verschillende instanties.

Daarnaast is hij  actief als ondernemer in de branche en is eigenaar van No Excuses/CrossFit Gooi (Performance Centre), De FitHub (Private Gym), Dutch HDA (opleidingsacademie)

Prestaties als atleet:

– Nederlands Kampioen Hordelopen – 2011
– NK Weightlifting -69 kg – 2014
– Finale Amsterdam Throwdown – 2015
– NK Powerliften -69 kg – 2016
– NK Powerliften – 74 kg – 2017- 3e plek
– NK Powerliften -74 kg -2018 – 2e plek
– Atlas Pure Strength Competition – 2019
– Kwalificatie WK Strong Man 2021 
– NK Powerliften -74 kg – 2021 – 1e plek
– Nederlands Recordhouder Deadlift 280 KG (-74 kg)
– Nederlands Recoordhouder Total 645 KG (-74 kg)

Training gehad van:

– Erwin van Beek (CrossFit Games Athlete 2013 & 2014)
– Remco Eenink (Voorzitter NGWB en oprichter Dutch Weightlifting Academy)
– Jordi Snijders (WK Powerliften en oprichter Strength Academy)

Houd je kennis
up-to-date met GRATIS content

Omtrent alles wat te maken heeft met fitness, het menselijk lichaam, training en sport. Meld je aan!

Houd je kennis up-to-date met GRATIS content

omtrent alles wat te maken heeft met fitness, menselijk lichaam en sport. Meld je aan!