POWER YOUR CAREER

WORD STRENGTH & CONDITIONING SPECIALIST

Data:

Start: vrijdag 4 juni 2021
Lestijden: 10:00 tot 16:00 uur
Examendag: vrijdag 9 juli 2021

Details:

Locatie:
Kamerlingh Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Docent:
Remco Sanders

Prijs:

1497,-

Inclusief lesmateriaal, app, examengeld

Unieke opleiding

Les van de Pro’s

Nadruk op praktijk

Afstemming op iedere sporter

Alleskunner in Strength & Conditioning

In Fitness is er steeds meer een scheiding zichtbaar tussen de esthetische/bodybuilding en performance/”functional” Fit zijde. De overkoepelende term is Strength & Conditioning waaronder sporten en concepten vallen zoals: powerliften, weightliften, crosstraining, bootcamp, strongman, gymnastics, functional concepten en alles daartussen.

Tussen deze sporten en concepten zit veel overlap in oefeningen, trainingsmethodes, periodiseringsmodellen, ondersteunende fysieke eigenschappen, lesopbouw en nog veel meer.

De opleiding Strength & Conditioning Specialist is uniek door al deze sporten, oefeningen en trainingsmethodes los te behandelen maar vervolgens ook te koppelen als intergraal/hybride methode die je kan aanbieden aan je klanten. Na deze opleiding ben je in staat om je eigen (groeps)concept neer te zetten met bijhorende periodiseringsmodel waarbij je het accent kan leggen op wat jij al trainer wilt. Of je nu de kracht kant op wil, conditie of een combinatie, deze opleiding dekt het.

Als Strength & Conditioning Specialist wil je alle oefeningen tot in de perfectie beheersen. Daarnaast hebt je behoefte aan diepere kennis, het vermogen om beter te analyseren en bewegingen stapsgewijs en progressief op te bouwen. Tenslotte is de uitdaging dat je voor een groep staat een inspirerende training wilt verzorgen en alle sporters individueel aandacht wilt geven en trainen. Al deze aspecten komen in de opleiding naar voren.

We bouwen de opleiding als volgt modulair op:

Dag 1: Gevorderde beginselen van fitness, introductie in agile periodisering, breaking down movements, motorische leren en rompstijfheid

Dag 2: Gymnastics & Bodyweight

Dag 3: Conditie en Energie Systeem Ontwikkeling (ESO)

Dag 4: The Big 5: Squat, Benchpress, Deadlift, Clean & Jerk, Snatch

Dag 5: Geïntegreerde methode in Strength & Conditioning, Strongman, bootcamp

De opleiding staat bijna volledig in het teken van de praktijk waarbij we ook aandacht geven aan zaken zoals presentatie en looplijnen en verschillende coachingstijlen afhankelijk van het individu. Voor jezelf geven we veel aandacht aan reflectie en hoe je acteert op ervaringen. Op deze manier zul je je ontwikkelen tot een vakbekwaam strength & conditioning specialist.

In onze 5-daagse opleiding zul je iedere lesdag dezelfde patronen herkennen. We starten met specifieke kennis over het betreffende onderdeel en gaan daarbij dieper in op trainingsleer en trainingsmethodes. Zo verdiepen ons in de doelstelling van de sporter en kijken hoe we het lichaam het beste kunnen prikkelen. Leggen we bijvoorbeeld nadruk op kracht of richten we ons vooral op snelheid (velocity based training) of een mix van bieden. De volgende stap is programmeren en periodiseren toepast op de doelstellingen en wensen van de sporter. Dan volgt de praktijk waarin we zelf de oefeningen gaan doen, ervaren en perfectioneren. We leren de oefeningen aan elkaar en doen dit tenslotte in groepsverband.

Onderstaand overzicht geeft een goed beeld van wat je leert als Strength & Conditioning Specialist.

Techniek training

Progressieve opbouw van complexere oefeningen van drie verschillende categorien te weten gewichtsoefeningen (cleans, jerks, snatches etc), lichaamseigenoefeningen (ring dips, kipping pull-ups, muscle-ups, handstand progressies) en hartslagverhogende oefeningen (rennen, roeiers, double unders)

Theorie

Compacte samenvatting van leerstof Anatomie, Inspanningsfysiologie en Biomechanica uit de opleidingen van Dutch HDA

Inspannings fysiologie

Het leren programmeren om de juiste stimulus op het gebied van Fysiologie te bereiken

Specifieke leerstof

Regels van uitvoeringen, tactische aspecten en introductie van concepten zoals GPP vs SPP

Intake

Compacte samenvatting van intake methoden uit de opleidingen van Dutch HDA

Trainings programma

Programmeren en periodiseren met behulp van de rotsblokmethode

Coaching

Individualiseren/scalen van voorgeprogrammeerde schema’s op vier niveau’s te weten: geblesseerde sporters, beginners, gevorderd, competitief. Coachen van (grotere) groepen en alle aspecten die daarmee samenhangen zoals stemgebruik en looplijnen. Inzicht in hoe binnen een groep verschillend coachingsstijlen toegepast kunnen worden op het individu

Persoonlijkheids ontwikkeling

Reflectie en inzicht om jezelf te ontwikkelen van atleet, trainer tot coach en mentor. Zelfstandige persoonlijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen

Studiemateriaal

Het lesmateriaal van Dutch DHA is volledig digitaal. Dat is modern, maar ook noodzakelijk omdat wetenschappelijke en praktische inzichten in de branche snel veranderen. Steeds zullen wij het lesmateriaal aanpassen als nieuwe inzichten dit vereisen. Naast het e-book krijg je de app met met augmented reality beeldmateriaal aangeboden.

Docent

De opleidingen van Dutch HDA worden gegeven door de pro’s in de branche. Onze overtuiging is dat de docent van doorslaggevende betekenis is voor het succesvol aanleren van kennis en vaardigheden. Voor Strength & Conditioning Specialist verzorgt Remco Sanders, eigenaar van CrossFit Gooi, de training. Mochten de docent verhinderd zijn dan zal een andere pro uit het team van Dutch HDA hem vervangen.

Groepsgrootte

Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-12 personen.

Stage

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Tijdens de opleiding volg je in totaal minimaal 20 uur stage.

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 19 uur per week, waarvan 6 uur les, 4 uur stage en 9 uur zelfstudie.

Examen

Het examen van de opleiding wordt op de laatste dag van de opleiding afgenomen en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Theorie examen

Het theorie-examen kent de vorm van een reflectiegesprek over de aan begin van de cursus gekozen (sport)casus uitgewerkt in jouw portfolio.

De te toetsen theorie-onderdelen zijn presentatie en evaluatie van de (sport)casus, reflectie op het eigen handelen, authenticiteit en transfer van kennis.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat uit het uitvoeren van sportspecifieke oefenstof en het begeleiden/instrueren van een sporter/atleet met deze oefenstof.

Tijdens het examen testen we je op eigen vaardigheid en instructie. Na afloop vind een reflectiegesprek plaats.

Na het gesprek volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent.

Dutch HDA stelt de beoordeling en aanbevelingen op je schrift.

Herkansingen

Indien je bent gezakt voor één of beide van de onderdelen van het examen, kun je een herexamen aanvragen. Hieraan zijn de volgende kosten verbonden:

Theorie examen: €49,-
Praktijk examen: €79,-

Diploma

Na het met goed gevolg afleggen van de examens, ontvang je het diploma Strength & Conditioning Specialist.

Na het succesvol afronden van de opleiding Strength & Conditioning Specialist beschik je over de volgende competenties:

 • Je kunt aan de slag bij fitnessscholen gespecialiseerd in Strength & Conditioning specialismen als zelfstandige trainer die in staat is grotere groepen individueel te begeleiden op het gebied van complexere methodes.
 • Als Strength & Conditioning Specialist bezit je de skills om vanuit voorgeprogrammeerde schema’s individuele verschillen toe te kunnen passen.
 • Je leert sporters te observeren en op basis daarvan zijn/haar niveau te bepalen.
 • Je kunt een progressief trainingsprogramma/programmering ontwikkelen voor groepen mensen bestaande uit verschillende fasen van de rotsblokmethode rekening houdend met individuele verschillen.
 • Je beheerst alle oefeningen vanuit de Strength&Conditioning methode tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de individuele klant welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
 • Je leert jezelf te ontwikkelen als atleet, trainer, coach en uiteindelijk mentor. Je kunt snel schakelen tussen verschillende coachingsstijlen en technieken om (individuen in) groepen goed te kunnen trainen.

Onderwijslocatie

De opleidingen vinden plaats in Hilversum:
”No Excuses”
Kamerling Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Kosten

De totale kosten voor de opleiding Strength & Conditioning Specialist bedragen: € 1497,-

Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Agenda

 Vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 4 juni 2021
 • Dag 2: 11 juni 2021
 • Dag 3: 18 juni 2021
 • Dag 4: 25 juni 2021
 • Dag 5: 2 juli 2021
 • EXAMEN: 9 juli 2021
 • Vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur
 • Dag 1: 24 september 2021
 •  Dag 2: 1 oktober 2021
 •  Dag 3: 8 oktober 2021
 •  Dag 4: 15 oktober 2021
 •  Dag 5: 22 oktober 2021
 •  EXAMEN: 29 oktober 2021

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Strength & Conditioning Specialist.

In plaats van € 3.644,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.389,-. Hiermee bespaar je € 255,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. Email: info@dutch-hda.nl

Voor de opleiding Strength & Conditioning Specialist is het prettig als je een  vooropleiding hebt gevolgd zoals Strength & Conditioning Fundamentals in combinatie met Strength & Conditioning Advanced. Absoluut noodzakelijk is het niet omdat dit een zeer praktijk gerichte opleiding betreft. Wel moet je een (ervaren) sporter zijn en passie hebben voor deze discipline. Mocht je twijfelen, aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.

Lees hier de feedback van studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Kan ik één of meerdere dagen van de opleiding missen?

Wij verwachten dat de student alle lessen aanwezig is. Bij ziekte of andere speciale gelegenheden neem je contact op met de docent en heb je overleg hoe je de oplopen achterstand het best kunt inhalen.

Wat kan ik verwachten tijdens de lessen?

De opleidingen van Dutch HDA zijn pittig en we verwachten zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de student. De eerste indruk kan soms enigszins verwarrend overkomen omdat er wat ons betreft niet één waarheid bestaat waar het gaat om het juist uitvoeren van fitnessoefeningen. Ons uitgangspunt is dat ieder individu verschillend is en dat de uitvoering van een oefening daarom niet direct goed of fout hoeft te zijn. Het hangt simpelweg af van de mogelijkheden van het individu. Later in de opleiding zul je ons uitgangspunt gaan begrijpen.

Zijn de opleidingen van Dutch HDA geaccrediteerd?

Ja, Dutch DHA is in het bezit van de accreditatie van EREPS en het CRBKO.

Hierdoor heb je met deze opleiding een Branche erkende diploma op zak, waarmee je jezelf kan inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit betekent dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen in Europa en daarbuiten.

In het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Naast de accreditaties vinden wij het belangrijk dat onze opleidingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en succesvol getest, toegepast zijn en erkend door vooraanstaande partijen in de fitnessbranche.

De opleidingen van Dutch HDA zijn ontwikkeld door drie fitnessprofessionals met gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring in het trainen van trainers, eigenaren van succesvolle sportscholen en een bewezen track record in de Nederlandse (top)sportwereld. De doelstelling is om hoogwaardige opleidingen die voldoet aan alle huidige eisen en een nieuwe standaard neer te zetten in de branche.

Dutch HDA maakt deel uit van de FAF (Fit as FAQ, www.fitasfaq.nl), een netwerk van vijf hoogwaardige aanbieders in de fitness dat wekelijks blogt over actuele onderwerpen en ook jaarlijks een seminar/dag organiseert om fitnessprofessionals te informeren over de laatste stand van zaken in de branche.

Accepteer Dutch HDA diploma’s van andere fitnessopleidingen?

Ja, wij accepteren ook diploma’s van andere aanbieders in de branche. Wij bevelen wel altijd aan om de diagnostische toets te maken die bij onze verschillende opleidingen staan. Op die manier komt de student niet voor de onplezierige verrassing te staan dat de genoten opleiding niet goed aansluit bij het vervolg bij Dutch HDA. Onze ervaring is dat onze opleidingen als pittig worden beschouwd.

Wat zijn mijn kansen op een baan in de fitnessbranche?

De fitnessbranche is een grote sector, die nog steeds groei laat zien. Steeds meer tekent de trend zich af richting specialisatie met enerzijds het bestaan van budget fitness formules en anderzijds de vorming van hoogwaardige boutiques met allerlei specialismes. Deze trend onderstreept des te meer het belang jezelf te onderscheiden als fitnesstrainer.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail of neem contact op via de site.

0