DUTCH hda bol model

Een geïntegreerde benadering

Wij hebben Dutch HDA opgericht met de overtuiging dat de kwaliteit van de opleidingen tot fitnesstrainer beter kan en moet. Zo hechten wij veel waarde een geïntegreerde benadering. Er zijn veel verschillende aspecten die invloed uitoefenen op trainen en bewegen. Al die aspecten kunnen niet los van elkaar gezien worden. Zo werkt fysiologie nauw samen met neurologie en is de prestatie van het lichaam niet alleen afhankelijk van bijvoorbeeld biomechanica maar ook de psyche.

Deze denkwijze, die verschillende disciplines combineert en het verband hier tussen aangeeft, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van ons eigen model: Het Bolmodel. Het Bolmodel is voor ons de ideale kapstok van waaruit wij de opleidingen geven.

Het Bolmodel kan via twee kanten benaderd worden: van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. De diverse bollen, die verschillend van kleur zijn, belichten ieder een uniek aspect van waaruit de trainingsleer en de praktijk van training beredeneerd kunnen worden. De bollen overlappen elkaar en zijn wel te onderscheiden maar niet te scheiden. Er bestaat namelijk een direct verband tussen alle bollen, te beginnen bij de gele bol.

Deel dit stuk:

Eén reactie

  1. Pingback: clindamycin gel

Geef een reactie

Related Post

nl_NL_formal

Houd je kennis up-to-date met GRATIS content

omtrent alles wat te maken heeft met fitness, menselijk lichaam en sport. Meld je aan!

Houd je kennis
up-to-date met GRATIS content

Omtrent alles wat te maken heeft met fitness, het menselijk lichaam, training en sport. Meld je aan!