POWER YOUR CAREER

WORD PERSONAL TRAINER SPECIALIST

Data:

Start: Zondag 28 maart 2021
Lestijden: 10:00 tot 16:00 uur
Examendag: zondag 9 mei 2021

Details:

Locatie:
Kamerlingh Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Docent:
Daniel Kaag

Prijs:

1497,-

Inclusief lesmateriaal, app, examengeld

Nieuwe benadering Fitness

Les van de Pro’s

Nadruk op praktijk

Branche erkende diploma

Personal Trainer Specialist

De opleiding Personal Trainer Specialist vormt één van de specialties van Dutch HDA. Het is een hoogwaardige personal training (MBO 4+) opleiding als je volledig op het individu gerichte trainingen wilt aanbieden. Alles is er tijdens de opleiding op gericht om je te ontwikkelen tot een trainer die in staat is oefeningen te bedenken die precies passen bij de persoonlijke omstandigheden en wensen van jouw klant. Naast fysieke aspecten leggen wij veel nadruk op communicatieve- en coachingsvaardigheden. Om een onderscheidende personal trainer te kunnen worden zullen we ook werken aan de ontwikkeling van je persoonlijkheid en de zakelijke kanten van het vak. Na afloop van de opleiding kun je zelfstandig als personal trainer aan de slag en ben je in staat om een op maat gesneden trainingsprogramma aan te bieden die afwisselend en inspirerend is. Onze opleiding is branche erkend en voldoet daarmee aan alle normen die nationaal en internationaal gesteld worden. Als je je diploma hebt gehaald, kun je jezelf inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals) en daarmee ook buiten Nederland aan het werk.

branche erkend opleiding fitnessinstructeur personal trainer worden

In onze 5-daagse opleiding leren wij je fitness op een hele nieuwe manier te benaderen. We gebruiken hiervoor het door ons ontwikkelde Bolmodel. In het Bolmodel wordt niet één enkel aspect van trainen benadrukt, maar komen alle elementen die van invloed zijn op bewegen en trainen, zoals de biologische, neurologische en psychische aspecten aan bod. Bij de opleiding Personal Training Specialist staat de theorie in dienst van de praktijk en ben je steeds bezig de juiste toepassing te vinden voor het individu.

Dutch HDA kent een progressieve opbouw in de opleidingen. Iedere opleiding brengt de student steeds een stapje verder in zijn/haar ontwikkeling. Onderstaand overzicht geeft een duidelijk beeld wat je leert als Personal Trainer Specialist.

Techniek training

Individualisering van oefeningen met reguliere en specifieke tools en materiaal zoals pivots, resistance bands welke passen bij de klant

Anatomie

Focus op individuele anatomie en de invloed hiervan op oefeningen 

Inspannings fysiologie

Het op basis van iemand zijn fysiologie programmeren; vergelijking van de fysiologie van de sport met die van de individuele sporter en de hier uit voortkomende stimulus

Biomechanica

Met behulp van bewegingsanalyse vanuit individuele doelstellingen de juiste oefening op de juiste manier uitvoeren

Intake

Naast fysieke testmethodes ook sociaal affectieve omstandigheden onderzoeken om een perfecte beginsituatie van een individuele sporter te bepalen

Trainings programma

Lange termijn doelstelling/periodisering in verschillende opbouwende progressieve fases

Coaching

Communicatieve vaardigheden; Onderzoeken en toepassen van juiste coachingstijl bij elke unieke inidivuele klant. Sporter motiveren door afwisseling, progressieve opbouw, steeds nieuwe bereikbare doelen stellen

Persoonlijkheids ontwikkeling

Zelfstandige persoonllijkheid die krachtig en zeker in zijn schoenen staat, kritisch kan nadenken, open staat voor feedback en zaken goed kan onderbouwen. Zelflerende professional die reflecteert en acteert op ervaringen

Studiemateriaal

Het lesmateriaal van Dutch DHA is volledig digitaal. Dat is modern, maar ook noodzakelijk omdat wetenschappelijke en praktische inzichten in de branche snel veranderen. Steeds zullen wij het lesmateriaal aanpassen als nieuwe inzichten dit vereisen. Naast het e-book krijg je de app met met augmented reality beeldmateriaal aangeboden. Met een smartphone of tablet kun je als student via een marker de anatomie van de mens perfect in 3D zien en bestuderen. Een nieuwe wereld gaat voor je open en je raakt geboeid door het onderwerp. Naast anatomie, krijg je in de app frequent vragen aangeboden die helpen het lesmateriaal te verduidelijken en je stimuleren om het zelf door te nemen. Het vormt ook een praktische tool in de voorbereiding naar het examen.

Docent

De opleidingen van Dutch HDA worden gegeven door de pro’s in de branche. Onze overtuiging is dat de docent van doorslaggevende betekenis is voor het succesvol aanleren van kennis en vaardigheden.

Groepsgrootte

Je krijgt les in kleine groepen van maximaal 10-12 personen.

Stage

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleidingen van Dutch HDA. Je brengt de verworven vaardigheden in de praktijk en leert zelfstandig werkervaring op te doen. Daarnaast maken je verschillende stageopdrachten om de voortgang te testen. Je zoekt zelf je stageadres uit. Maak je daar geen zorgen om, in de praktijk lukt dat altijd.

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 20 uur per week, waarvan 6 uur les, 7 uur stage en 7 uur zelfstudie. De totale studiebelasting verdeeld over 9 weken komt uit op 106 uur.

Examen

Het examen van de opleiding wordt op de laatste dag van de opleiding afgenomen en bestaat uit een praktijk en een verdedigingsexamen.

Aan de hand van de eigen gemaakte periodisering bereid je een training voor één persoon voor. Je houd in eerste instantie een presentatie van circa 10 minuten, waarna de les volgt en tenslotte de verdediging. In de verdediging met de examinator onderbouw je de keuzes die je hebt gemaakt en vermeldt in je lesvoorbereidingsformulier/program design.

Na het gesprek volgt de beoordeling en hoor je of je geslaagd bent.

Wij stellen de beoordeling en aanbevelingen op schrift zodat je het later nog eens kunt teruglezen.

Herkansingen

Indien je bent gezakt voor het examen, kun je een herexamen aanvragen. Hieraan zijn de volgende kosten verbonden:

Praktijkexamen:  €79,-

Diploma

Na het met goed gevolg afleggen van de examens, ontvang je het diploma Personal Trainer Specialist. De opleiding is erkend door Europe Active, de overkoepelende organisatie van gezondheid- en fitnessbedrijven in Europa. Met het diploma Personal Trainer Specialist, schrijven wij je in in European Register of Exercise Professionals (EREPS). De inschrijving bevestigt dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te voeren in Europa en daarbuiten.

Na het succesvol afronden van de opleiding Personal Trainer Specialist beschik je over de volgende competenties:

 • Je kunt zelfstandig aan de slag in de fitnessbranche en de klant de best gepersonaliseerde training aanbieden en hem/haar te helpen de gestelde doelen te realiseren.
 • Als Personal Trainer Specialist bij Dutch HDA heb je de sociale vaardigheden om voor iedere klant een persoonlijke beleving te creëren en het gewenste resultaat te behalen.
 • Je leert zelf je eigen testen/metingen te kiezen en te maken.
 • Je kunt een individueel trainingsprogramma ontwikkelen rekening houdend met de fysieke en sociale affectieve omstandigheden van de klant.
 • Je beheerst alle oefeningen in de fitness tot in perfectie en kiest op basis van de analyse van de individuele klant welke oefeningen en welke manier van uitvoeren het beste resultaat biedt.
 • Je bent steeds in contact met de klant en in staat om afhankelijk van de omstandigheden het individuele trainingsprogamma uit te voeren en indien gewenst te wijzigen.
 • Je kunt als ondernemer aan de slag dankzij het onderscheidend vermogen dat je tijdens de opleiding hebt opgebouwd.

Onderwijslocatie

De opleidingen vinden plaats in Hilversum:
”No Excuses”
Kamerling Onnesweg 268
1223 JR Hilversum

Kosten

De totale kosten voor de opleiding Personal Trainer Specialist bedragen: € 1497.

Het e-book, de app met augmented reality en de examenkosten zijn hierbij inbegrepen.

De opleidingen van Dutch HDA zijn CRBKO geaccrediteerd en dientengevolge vrijgesteld van BTW.

Volg je de opleiding ten behoeve van een beroep in de fitnessbranche dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Agenda

Zondagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 28 maart 2021
 • Dag 2: 11 april 2021
 • Dag 3: 18 april 2021
 • Dag 4: 25 april 2021
 • Dag 5: 2 mei 2021
 • EXAMEN: 9 mei 2021

Zondagen van 10.00 tot 16.00 uur

 • Dag 1: 7 november 2021
 • Dag 2: 14 november 2021
 • Dag 3: 21 november 2021
 • Dag 4: 28 november 2021
 • Dag 5: 5 december 2021
 • EXAMEN: 12 december 2021

Pakketvoordeel

Wil je graag profiteren van van de progressieve opbouw van onze opleidingen waarbij alle opleidingen naadloos op elkaar aansluiten? Maak dan gebruik van het Dutch HDA Specialist pakket en de aantrekkelijke korting die wij aanbieden.

In het Dutch HDA Specialist pakket volg je twee opleidingen, te beginnen met Fitness Trainer en je sluit af met de specialty naar keuze, bijvoorbeeld Personal Trainer Specialist.

In plaats van € 3.644,- bieden we je deze twee opleidingen aan voor een pakketprijs van € 3.389,-. Hiermee bespaar je € 255,- ofwel 7% van de prijs van de individuele opleidingen. Indien gewenst kun je het bedrag in vijf maandelijkse termijnen voldoen.

Wil je gebruik maken van onze pakketaanbieding, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen met jou het best passende programma ontwerpen. Email: info@dutch-hda.nl

Voor de opleiding Personal Trainer Specialist verwachten we dat je een vooropleiding hebt gevolgd. Personal Trainer Advanced sluit perfect aan, maar wij accepteren ook opleidingen van andere aanbieders in de sector of MBO of HBO studenten met een fitnessspecialisatie. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we je je niveau te testen en onderstaande toets maken. Mocht je daarna twijfelen of additionele vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.

Welke type gewricht bestaat niet?

Correct! Wrong!

Bij reciproke inhibitie:

Correct! Wrong!

De M.triceps brachii is een spier met :

Correct! Wrong!

Het Moment in de knie bij een deadlift met eenzelfde gewicht is:

Correct! Wrong!

A: Het begrip ‘vermogen’ heeft niets met tijd (sec/min) te maken B: Het begrip ‘kracht’ heeft niets met massa x tijd x afgelegde weg in bepaalde hoek te maken

Correct! Wrong!

Advies Specialties
Niet geschikt
Je kennis is helaas nog niet voldoende. We raden aan om te starten met de Gevorderd Fitness Trainer opleiding.
Geschikt
Super! Je kennis is voldoende om te starten met de opleiding.

Share your Results:

Lees hier de feedback van studenten die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Kan ik één of meerdere dagen van de opleiding missen?

Wij verwachten dat de student alle lessen aanwezig is. Bij ziekte of andere speciale gelegenheden neem je contact op met de docent en heb je overleg hoe je de oplopen achterstand het best kunt inhalen.

Wat kan ik verwachten tijdens de lessen?

De opleidingen van Dutch HDA zijn pittig en we verwachten zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de student. De eerste indruk kan soms enigszins verwarrend overkomen omdat er wat ons betreft niet één waarheid bestaat waar het gaat om het juist uitvoeren van fitnessoefeningen. Ons uitgangspunt is dat ieder individu verschillend is en dat de uitvoering van een oefening daarom niet direct goed of fout hoeft te zijn. Het hangt simpelweg af van de mogelijkheden van het individu. Later in de opleiding zul je ons uitgangspunt gaan begrijpen.

Zijn de opleidingen van Dutch HDA geaccrediteerd?

Ja, Dutch DHA is in het bezit van de accreditatie van EREPS en het CRBKO.

Hierdoor heb je met deze opleiding een Branche erkende diploma op zak, waarmee je jezelf kan inschrijven in het register van EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit betekent dat je als trainer over de juiste kwalificaties en competenties beschikt om het beroep van erkend trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen in Europa en daarbuiten.

In het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Naast de accreditaties vinden wij het belangrijk dat onze opleidingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en succesvol getest, toegepast zijn en erkend door vooraanstaande partijen in de fitnessbranche.

De opleidingen van Dutch HDA zijn ontwikkeld door drie fitnessprofessionals met gezamenlijk meer dan vijftig jaar ervaring in het trainen van trainers, eigenaren van succesvolle sportscholen en een bewezen track record in de Nederlandse (top)sportwereld. De doelstelling is om hoogwaardige opleidingen die voldoet aan alle huidige eisen en een nieuwe standaard neer te zetten in de branche.

Dutch HDA maakt deel uit van de FAF (Fit as FAQ, www.fitasfaq.nl), een netwerk van vijf hoogwaardige aanbieders in de fitness dat wekelijks blogt over actuele onderwerpen en ook jaarlijks een seminar/dag organiseert om fitnessprofessionals te informeren over de laatste stand van zaken in de branche.

Accepteer Dutch HDA diploma’s van andere fitnessopleidingen?

Ja, wij accepteren ook diploma’s van andere aanbieders in de branche. Wij bevelen wel altijd aan om de diagnostische toets te maken die bij onze verschillende opleidingen staan. Op die manier komt de student niet voor de onplezierige verrassing te staan dat de genoten opleiding niet goed aansluit bij het vervolg bij Dutch HDA. Onze ervaring is dat onze opleidingen als pittig worden beschouwd.

Wat zijn mijn kansen op een baan in de fitnessbranche?

De fitnessbranche is een grote sector, die nog steeds groei laat zien. Steeds meer tekent de trend zich af richting specialisatie met enerzijds het bestaan van budget fitness formules en anderzijds de vorming van hoogwaardige boutiques met allerlei specialismes. Deze trend onderstreept des te meer het belang jezelf te onderscheiden als fitnesstrainer.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail of neem contact op via de site.

0